Webmarketing

Önnek mi jut eszébe, ha a webmarketing szóba kerül?

Sokan rávágnák, hogy hát a Facebook, meg az Insta, de nem az aza közösségi, vagy social marketing. Néhányan próbálkoznának a Google ADS-e, leánykori nevén Adwords-el, de az meg Klikk marketing.

A webmarketing valójában saját honlapjának, honlaptartalmának elemzése, és a megismert adatok alapján a honlap, annak tartalmának újragondolása azzal a céllal, hogy a honlap még optimálisabban tudjon értékesíteni.

Mert a honlapunk egyik fő célja az értékesítés. És bármennyire is furcsa egyetlen ajánlatkérés is „értékesítésnek” számíthat, ha jól kezeljük. De erről majd később. Most inkább koncentráljuk a webmarketingre és a webmarketing eszközökre.

Webmarketing

Ha már honlapunk jó pozícióban van a keresőoptimalizálás és a tartalom optimalizálás révén, akkora van dolgunk a webmarketing eszközökkel. A webmarketing eszközökben pedig dúskálhatunk. Ám fontos tudni, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindent használunk egyszerre, csupán azt, hogy lehetőségünk van eldönteni, hogy egy adott pillanatban milyen eszközzel, eszközökkel szólítjuk meg célközönségünket.

A főbb webmarketing eszközök

A vállalkozás honlapja

Mint minden esetben a vállalkozás elsődleges marketing felülete és eszköze a vállalkozás honlapja. Természetesen minőségi honlapról beszélünk, ami tartalmilag releváns, felhasználóinak gyorsan elérhető információkkal szolgál. Valamint interaktív és nyitott a kommunikáció azonnali felvételére is a látogatóval.

E-mail marketing

Mindennek ősanyja az e-mal marketing, az e-mail hirdetés, leánykori nevén hírlevél. Sokan már sokszor leírták, de még mindig van benne potenciál. Ha megfelelően nagy és egyre bővülő e-mail listákkal rendelkezünk – természetesen szigorúan betartva a GDPR rendelkezéseit – a hírlevél is képes még nem csak forgalom generálásra, de értékesítésre is. Igaz ugyan, hogy sokkal inkább, a márkahű, elkötelezett vásárlók körében lehet hasznos. Új vásárlók generálásában nagyon nem hatékony.

Remarketing hirdetések

A remarketingben nagy lehetőségek vannak, amiket minden esetben érdemes kihasználni. Nagyon egyszerűen úgy működik, hogy elkezdünk a Google analytics szolgáltatásán belül remarketing listát generálni. A lista megjegyzi a látogatóink bizonyos adatait többek közt azt, hogy a mi honlapunkat mit keresett, mennyi ideig, és a látogató következő kereséseinél, a mi Google ADS hirdetésünket jelenteti meg számára kiemelt helyen. Ezzel elérve, hogy újra ellátogasson honlapunkra.

Webanalitika

Itt most nem csak a Google Analytics szolgáltatására gondolunk. Persze nagyon fontassak azok az adatok, amik kinyerhetők az Analytics szolgáltatásból, de közel sem elegendők. Ahhoz, hogy megfelelő webmarketing stratégiákat dolgozzunk ki, és webmarketing megoldásokat használjunk, fontos a honlap audit, ahol pontosan feltudjuk mérni, honlapja erősségeit és gyengeségeit. nincs olyan, hogy kész és tökéletes honlap, és vélhetőleg soha nem is lesz. Sikeres és kevésbé sikeres, valamint rosszul pozícionált, tartalmilag rosszul elkészített honlapok vannak csak. A webanalitikát folyamatosan kell használjuk annak érdekében, hogy megtartsuk honlapunk pozícióját, vagy növeljük azt. Figyelnünk kell látogatóink keresési szokásait, kulcsszó kutatással pedig újra és újra pozícionálnunk is kell honlapunkat.

Természetesen nem feledkeztünk el a Facebookban rejlő lehetőségekről sem, ám mi azt a social marketing témakörhöz rendeljük, míg a Google ADS hirdetéseket a klikk marketingben mutatjuk be alaposabban.