KKV-onlinemarketing

A webtartalom fontosságáról

Tanuljuk meg a látogatóink szokásait

Vagy lehet, hogy nem is kell?

Lehet, hogy a látogatóink is pontosan ugyanolyanok, mint én, ugyanazokkal az internetes szokásokkal.
Nos majdnem.
Nyilván nem vagyunk teljesen egyformák, de sajnálatos módon uniformizáltak vagyunk. Bármennyire is tiltakozunk ellene, a társadalom amelyikben élünk, komolyan befolyásolja szokásainkat, és ez vonatkozik az internetes szokásainkra is. A facebook elbukkanása előtt még kevésbé voltunk lusták és tudatos keresésekkel próbáltuk megtalálni a számunkra fontos tartalmakat, de mára már ez sincs teljesen így.

webtartalom készítés

Soha ne feledjük a látogatóinknak írjuk a tartalmakat nem magunknak

Felmérések tanúsítják, hogy ma egy átlag felhasználó előbb jelentkezik be egy Facebook csoportba és vár onnan információt egy termékről, szolgáltatásról, mintsem célirányos keresést folytatva jusson azokhoz hozzá. Ennek az oka pedig végtelen egyszerű. Az átlagfelhasználó is érzi, hogy nem minden úgy van a környezetében, ahogy azt az interneten megtalálja, és sokkal jobban akar és mer hinni – még a facebookon keresztül is – „valós” embereknek, mint a kereséseinél talált tartalmaknak.

És persze „lusták”. Azt gondolják, hogy egyszerűbb és gyorsabb egy Facebook csoportban információhoz jutni, mit keresgetni az internetes tartalmak között.

Ha elfogadjuk ezen megállapításokat, azonnal két dolgot állapíthatunk meg.

A Facebook jelenlét fontos, már-már elengedhetetlen.

Olyan tartalmakat kell megjelentetni magunkról az interneten, amelyek 100 %-ban garantálják, hogy az a tartalom valós, megbízható.

De a legfontosabb, hogy tartalom kell! Mert bármennyire is furcsa a Facebook csoport „segítő” tagjainak a jó része is valamilyen internetes tartalomra hivatkozva ad válaszokat a kérdésekre. A tartalmak pedig olyan információt kell, hogy hordozzanak, amelyek kielégítik, meggyőzik, megnyugtatják és döntésre ösztönzik a felhasználót.

Az valójában mindegy, hogy keresési tartalom győzte e meg, vagy egy csoportban több hozzászóló megegyező állítása – ők is vélhetőleg keresési tartalomra hivatkoznak, és csak kisebbik részük saját tapasztalatra -, a lényeg, hogy megfelelő tartalom került ki az internetre, ami aztán különböző csatornákon ugyan, de képes volt arra, hogy meggyőzőn. Döntés született, és ha tágabb értelemben nézzük, vásárló generálódott.

Ezek a tartalmak is érdekelhetik

Honlapkészítés

Doamin név választás

Sokan jelentéktelen apróságként kezelik a domain nevet. Az alap hozzáállás az, hogy az a cégnév és jó az úgy.
Nos ez így nem feltétlenül igaz!

Ennél sokkal jobb megoldások is léteznek.

Tovább olvasom »
Webtartalom készítés
Tartalom készítés

A webtartalom fontosságáról

Mára az online tartalom kiemelt jelentőségű. Számos szempont mellett azt kell elsősorban figyelembe venni, hogy soha nem magunknak írunk, hanem leendő partnereinknek, vásárlóinknak, online tartalmaink látogatóinak.

Tovább olvasom »